KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

A jászkiséri polgármesterrel együtt lemondtak javadalmazásuk egy részéről a helyi alpolgármesterek és képviselők, a pénzből a település térfigyelő kamerarendszerét fejlesztik.

Hajdú László, a jászsági kisváros független elöljárója szerdán az MTI-vel azt közölte: a képviselő-testület márciusi soros ülésén ő a költségtérítése, míg az alpolgármesterek és a képviselők a tiszteletdíjuk egy részéről mondtak le százezer forint és annak járulékai mértékéig. Ez a képviselők esetében több mint kéthavi tiszteletdíjat jelent – tette hozzá. Tájékoztatása szerint az önkormányzat a közbiztonság javítása céljából tavaly februárban kezdte meg a térfigyelő kamerarendszer kiépítését a város közterületein. Első lépcsőben a városháza épületére szereltek fel kamerákat, amelyek a Fő út, a Kossuth tér, illetve a Bem utca egy részét figyelik, ennek nyomán ezeken a helyeken csökkent a közterületen elkövetett törvénysértések száma.

Az összeg, amelyről most lemondtak, 1,2 millió forintot tesz ki, ebből a bűnügyileg frekventáltabb településrészeken szeretne az önkormányzat újabb 6-8 kamerát felszereltetni.


(forrás:MTI)