KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Karácsonyhoz közeledve hosszú sorok álnak a halboltok, halárusok előtt, hiszen sok család asztalára kerül ilyenkor hagyományosan halétel. A szolnoki piacon a magyar halfajok mellett akár ausztrált is vehetünk: a barramundit, amelyet Jászkiséren tenyésztenek.

Bővebben...

 

„Osztályellenség” megbélyegzéssel telepítettek ki több mint tízezer embert hazánkban hatvan évvel ezelőtt. Azokat, akiket a kommunista hatalom valamilyen szempontból veszélyesnek ítélt. Az 1951-ben megkezdett deportálásokra emlékeztek Jászkiséren, ahová 123 család 300 tagját szállították vagonokban.

Kitelepítettekre emlékeztekSzemélyes élmények, a kitelepítettek beszámolói, a múlt felidézésének szükségszerűsége vezette arra a Jászkisériek Baráti Egyesületét, hogy hat évtized elteltével, az 1951 májusában történt kitelepítés évfordulójára megszervezzék a találkozót, illetve emléktáblát avassanak. A találkozó egyik főszervezője, Gubiczné dr. Csejtei Erzsébet ugyan nem volt kitelepített, de át tudta érezni mindazt, amit az elhurcoltak érezhettek.

Bővebben...

 

Életmentő emlékérmet adományoztak Babos Erzsébet jászkiséri lakosnak, aki 2007 őszén kimentett egy férfit égő lakásából.

A bátor tettért az elismerést Lengyel Györgyi kormánymegbízott és Hajdú László polgármester adta át a 92 éves asszonynak szerdán a jászsági kisvárosban.

Bővebben...

 

A jászkiséri polgármesterrel együtt lemondtak javadalmazásuk egy részéről a helyi alpolgármesterek és képviselők, a pénzből a település térfigyelő kamerarendszerét fejlesztik.

Hajdú László, a jászsági kisváros független elöljárója szerdán az MTI-vel azt közölte: a képviselő-testület márciusi soros ülésén ő a költségtérítése, míg az alpolgármesterek és a képviselők a tiszteletdíjuk egy részéről mondtak le százezer forint és annak járulékai mértékéig. Ez a képviselők esetében több mint kéthavi tiszteletdíjat jelent – tette hozzá.

Bővebben...

 

Vadon élő társai Ausztrália és Dél-Ázsia trópusi tengereiben és folyóiban érzik otthon magukat. Ám csaknem egy éve már, hogy a Jászkiséri Halas Kft. termálmedencéiben is vígan lubickolnak a barramundik.

Nemcsak hírből ismerik a pecások a jászkiséri horgásztavakat, hiszen a mintegy 150 hektár vízfelület sokakat csábított ide, hogy horogra kapjanak néhányat az itt nevelkedő pontyok, csukák, süllők vagy harcsák közül. A tórendszer gazdája, Borbély Gyula, a Jászkiséri Halas Kft. ügyvezetője is szenvedélyes horgásznak vallja magát.

Bővebben...

 
További cikkeink...