KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Civil szervezetek hírei
Jászkiséri hírek
Intézmények hírei
Mások írták Jászkisérről
Ötvös Nagy Ferenc ötvösművészA Jászkisériek Baráti Egyesületének szervezésében került sor 2011. november 10-én 17 órai kezdettel a Művelődés Házában Ötvös Nagy Ferenc Ötvösművészet A kezdetektől napjainkig c. könyv bemutatójára.
A Jászkiséri Pedagógus Női Kar rövid műsorával nyitották meg az estet, majd a rendezvény Borbás Ferenc jászkapitány köszöntőjével kezdődött. Aki elmondta, örül annak, hogy vannak még a Jászságban és azon kívül élő és alkotó művészek, akik a Jászság hírnevét öregbítik és művészetpártoló közönség, aki támogatása, érdeklődése nélkül nem kerülhetne sor ilyen rendezvényekre.
Hajdú László polgármester ünnepi beszédében szívből köszöntötte Ötvös Nagy Ferencet, Jászkisér szülöttét, aki mindig is szívén viselte szülőfaluja sorsát. Megmutatkozott ez a 2000-ben megrendezésre kerülő Jászok Világtalálkozóján, ahol alkotásait csodálhatta a helyi és a jászsági közönség. Ötleteivel, szakmai támogatásával segíti a települést, hiszen részt vett a Rákóczi szobor, a Redemptios emlékmű megvalósításában is. Ezen kívül alkotó munkája mellett kutatásokat végez, szakmai könyveket ír, mely melyek a jövő nemzedék számára példa értékű. Megköszönte a Jászkisériek Baráti Egyesületének, hogy lehetővé tették a könyvbemutatót.
Érsek Nándor a Scolar Kiadó tulajdonosa mutatta be röviden a megjelent új könyvet. Elmondta, hogy 17 éve szoros barátság köti Ötvös Nagy Ferenchez. A most megjelent mű hiánypótló alkotás, hiszen 150 éve nem jelent meg Magyarországon ilyen részletességében az ötvösségről könyv, mely végig tekinti a történelem folyamán létrejött alkotásokon keresztül a fémmegmunkálás lépcsőit. Gazdagon illusztrált fotókkal, melyekből megismerhetjük az ötvösművészeti tárgyakat.
Végezetül Ötvös Nagy Ferenc mutatta be a könyv megírásáig vezető utat, a könyvet, végigvezetett bennünket ötvöstárgyakon keresztül a kőkorszaktól napjainkig.
Majd könyv megvásárlására és kötetlen beszélgetésre került sor.