KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Civil szervezetek hírei
Jászkiséri hírek
Intézmények hírei
Mások írták Jászkisérről

A Hajnaltűz Gyermek Néptáncegyüttes új tagokkal kiegészülve kunsági táncokat tanulnak ebben a tanévben. A Boróka Gyermek Néptáncegyüttes a szilágysági táncok lépéseit, táncrendjét sajátítja el. A gyerekek reményeink szerint a „Kisér Napok”-on mutatják be először a tanult táncanyagokból készült koreográfiákat.

A Pendzsom Együttes a Kalotaszegben található Bogártelke táncát tanulja. A fiúk legényes táncrésze már elkészült, amit a jászberényi „Táncra-Talpra Magyar”  Ifjúsági Néptánctalálkozón már be is mutattunk a keménytelki, és szilágysági táncaink mellett.

Felföldi László, az MTA népzenei osztály vezetője úgy értékelte előadásunkat, hogy ügyes társaság, de erősödniük kell még, hogy a lépések és a csapások feszesebbek legyenek, és a kezek ne lógjanak. Természetes, hogy most a tinédzser korban változik, fejlődik a szervezet, de erre mindig figyelni kell.

Ez év februárjától a volt táncosokból, lelkes, táncolni vágyó szülőkből megalakult egy új csoport. Hagyományőrző vagy Senior nevet adtak több helyen az ilyen alapokkal rendelkező csoportoknak, de itt Jászkiséren ez nem volt megfelelő. Miért? Nem lehetünk Hagyományőrző, mert nem csak a saját tájegységünk táncait akarjuk megtanulni, bemutatni. Nem lehetünk Senior, mivel ebben a csoportban is csupa fiatal táncol. Így aztán a humort sem mellőzve a Ritmusirtók nevet választottuk újonnan alakult csoportunknak. Reményeink szerint a XX. Pendzsom Folk Fesztiválon (augusztus 17-18.) mutatkozik be a Ritmusirtók egy nagyszabású műsorban, amiben egy valódi pendzsomot szeretnénk bemutatni.

Az eltelt 20 év alatt sok csoport, előadó mutatkozott be fesztiválunkon. Van aki azóta országos hírnévre is szert tett, szeretnénk őket újra vendégül látni akár a Jászságból, akár az ország több helyéről, határon túlról. Rendezvényünket az I. Jászsági Pálinkamustra, a hamarosan meghirdetésre kerülő rajzverseny eredményhirdetése, tűzijáték, és sok meglepetés is színesíti. Tegyék magukat szabaddá erre a hétvégére, és jöjjenek el jubileumi rendezvényünkre, ünnepeljünk együtt!