KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Civil szervezetek hírei
Jászkiséri hírek
Intézmények hírei
Mások írták Jászkisérről

A jászkiséri Egyetértés Nyugdíjas Klub szervezésében 2012. április 21-én került megrendezésre a „Tavaszváró Nyugdíjas Klubok találkozója” a jászkiséri Művelődés Házában négy nyugdíjas klub részvételével.

A vendég nyugdíjas klubok Jászszentandrásról, Rákóczifalváról és Tomajmonostoráról érkeztek, de a helyi civil szervezetek is megjelentek a rendezvényen. Kiss Jánosné Pannika az Egyetértés Nyugdíjas Klub vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Hajdú László polgármester úr ünnepi köszöntőjét hallgathatták meg a jelenlévők.

A találkozón megjelent a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesületének elnöke is, Demény Istvánné. A Nyugdíjasklubok és Idősek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége megyei szervezetének képviselője Gombás Gáborné nem tudott jelen lenni a találkozón, ezért levélben köszöntötte a klubok részvevőit.
A helyi klubvezető röviden bemutatta Jászkisér történetét, a klubot és tevékenységét, illetve a nyugdíjas klub tagjaiból alakult Búzavirág Népdalkört. Majd Balogh György művelődés ház igazgató mutatta be a ház tevékenységét, őt a meghívott klubvezetők köszöntői követték. Ezután kezdődött a kulturális műsor.
Először a házigazdák nevében Kissné Pannika Kiss Jenő Béláné Köszöntő c. versét mondta el majd, verses-énekes összeállításukat hallgathatták meg.
Őket a jászszentandrási Gyöngy Nyugdíjas Klub néptánc előadása követte, majd Sas Jánosné verset szavalt.
A műsor továbbfolytatódott nosztalgia slágerek éneklésével, melyet Sas Jánosné és Csoszor Jánosné adott elő.
A rendezvény egyik leg kedveltebb műsorszáma következett a II. Rákóczi Ferenc Nyugdíjas Klub kánkán táncának bemutatója. Az előadást végig taps kísérte és fergeteges hangulatot teremtett.
Majd ismét a Gyöngy Nyugdíjas Klub következett, az Ének az esőben c. számra esernyős táncot mutattak be.
A rákóczifalviak paródiát adtak elő, majd a tomajmonostorai nyugdíjas klub népdalcsokrot énekelt, őket a szentandrásiak mama mazsorett száma követte.
Végül a helyi klub népdal csokorral zárta a műsort. Az idős korosztály fiatalokat megszégyenítő előadással, hangulattal kápráztatta el a nézőközönséget.

Nagyon humoros, élettel teli, vidám délelőttön vehettek részt az érdeklődők. A műsor végén emléklapok és ajándékok átadására került sor a résztvevő nyugdíjas klubok vezetőinek. A rendezvény a napközi konyhán folytatódott közös ebéddel, tánccal és tombolahúzással.

Szívből gratulálunk a helyi nyugdíjas klubnak a kítűnő szervező munkáért és kívánjuk, hogy még ehhez hasonló, nagyon jó hangulatú rendezvényt szervezzen a nyugdíjas korosztály részére.