KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Jászkiséri VárosházaJászkisér közel 6000 lakosú, a Jászság keleti részén fekvő kisváros. Nevét a település keleti oldalán hajdan keresztülfolyó Kis-ér nevű vízfolyásról kapta. Az első írott feljegyzés - a Madarasi család birtokmegosztó oklevele - "Kysír"-t, mint falut említi 1391-ben. Díszes címere sugallja a település hajdani gazdagságát, utal a keleti származásra, a harcos múltra, a Jászság egységére és a kun eredetre. A Tisza folyó közelsége miatt határa évszázadokig nehezen járható mocsaras terület volt, ami a történelem viharaiban többször is megvédte a pusztulástól. A Tisza termékeny kiöntési területein, évszázadokon át jelentős mértékű dohánytermesztés folyt.

Kisér a Jászság második legnagyobb földterülettel rendelkező települése. Jászkisér lakóinak többsége korábban a mezőgazdaságban dolgozott. Ma egyre több családnak biztosítanak megélhetést a település ipari létesítményei és a környező nagyüzemek. A település gazdag történelmi és kulturális múltja, egykori lakosainak tenni akarása a jelen nemzedékre is jótékony hatással van.

Jászkiséri református templomA kisvárosban két vallási felekezet él. A régi református templom 1657-ben épült, melyet a Tisza áradásai használhatatlanná tettek. A megrongálódott épületet 1758-ban építették újjá késő barokk stílusban, tornya 1770-ben épült fel.

Jászkiséri katolikus templomA régi katolikus templom 1773-ban készült el, ám 1905-ben lebontották, hogy a megnövekedett lélekszámú gyülekezetnek elegendő helyet biztosítsanak egy új templom emelésével. Az új neoromán-neogót építmény 1906-ban készült el.

A Művelődés Háza JászkisérA kultúra intézményei, a Makovecz Imre által tervezett Művelődés Háza gazdag programkínálatával látogatók tömegét vonzza, a hozzá kapcsolódó "Csete Balázs" Helytörténeti Gyűjtemény országosan is elismert tárgyi és írásos anyagával a falusi turizmus kedvelt célpontja. A Városi Könyvtár közel 32 ezer dokumentumból álló gyűjteményével, és e-Magyarország pont működtetésével várja az érdeklődőket.

A lakosságot széleskörű szolgáltatásokkal várja a Teleház is, ahol a helyi újság szerkesztése, kiadása folyik.
A település pezsgő kulturális életét az eredményesen dolgozó 30 civil szervezet is segíti.  A Csete Balázs Honismereti Szakkör, a Pendzsom Néptáncegyesület, a Külkapcsolatok Baráti Egyesülete határainkon túl is ismertek. A "Kis-Ér" Kertbarátkör, a Pedagógus Női Kar és a Jászkisériek Baráti Egyesülete pedig Magyarország határain belül öregbíti településünk hírnevét. Visszatérő rendezvényeink a Gyermek és Falunap, a Hősök Napja, a Pendzsom Néptánc Fesztivál, a Szántóverseny területi döntője és az "Apáról-fiúra" népi gyermekjátékok közösségi bemutatója.
Testvérvárosaink a szerbiai Bácskosssuthfalva, a svájci Niederlenz, és a lengyel Szczyrk települések.