KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Adatlap:
Alakulás éve: 1992
A szervezet jellege: klub
Bíróságon bejegyzett: Nem
Vezető neve: Bodor Jánosné
Székhely címe: 5137. Jászkisér

Fecske utca 3.
Tag létszám: 16 Fő

2003-ban 12 fővel a nyugdíjas klub tagjaiból megalakult a "Búzavirág Népdalkör". A megalakulást Gubicz András és felesége Csejtei Erzsébet kezdeményezte. A jónevű kör hagyományaira építő, nevét és értékeit átörökítő tagok dolgoznak együtt. Rendszeres közreműködői a helyi és a jászsági rendezvényeknek, munkájukat számtalan oklevél minősíti. A népdalkör karnagya megalakulása óta Fodor Dénes jászjákóhalmi ének-zenetanár. Szép számmal kaptak és kapnak meghívásokat különböző ünnepi és községi rendezvényekre, szántóversenyre, fenyőünnepségre, falunapokra, dalostalálkozókra, jászok világtalálkozójára, dalkörök évfordulóira, különböző fesztiválokra. Nagy örömünkre szolgált az, hogy a jászokra jellemző népviseleti ruhákat — a Gubicz házaspár és a Polgármesteri Hivatal anyagi támogatásával— sikerült minden dalköri tagnak megvarratni. Így bármilyen alkalmi fellépésre különböző fellépő ruhákban tudnak a kör tagjai szerepelni.  
2006-ban az a megtiszteltetés érte a dalkört, hogy a XIII. Jászsági Dalostalálkozó házigazdája Jászkisér lett, mely rendezvény nagysikerű volt. Minden évben nagy sikerrel vesznek részt a nagykörüi "Cseresznye Fesztiválon" valamint az Abasáron megrendezésre kerülő "Katona és Bordal Fesztiválon". Két évente a jászberényi Nagyboldogasszony Katolikus Templomban tartandó nagyszabású "Rozália" napi ünnepségen templomi énekekkel kápráztatja el a résztvevőket a dalkör.
2007-ben először vett részt a dalkör Tiszaszentimrén a "Vidám Művek Fesztiválja" elnevezésű rendezvényen, ahol nagy tisztelettel és szeretettel fogadta a közönség a kör tagjait és együtt énekelték a Summás és Jászsági dalokat a népdalkörrel. Végig néztük és hallgattuk az egész napos műsort, ahol nagyon sok tapasztalatot szereztünk, melyet hasznosítani tudunk a klub, valamint a népdalkör életében, munkájában is. 2008. évben feladatként tűzte célul - természetesen a fellépéseken kívül - a dalkör, hogy minősítést szerez, megmérettetésen vegyen részt. Minden meghívásnak eleget kíván tenni a dalkör, természetesen, ha nem ütközik korábban közölt rendezvény idejével a fellépés.

 

Vissza a szervezetekhez!

Módosítás: (2010. október 13. szerda, 13:06)