KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Október végén a PJN Niederlenz új elnökségének meghívására Svájcba látogatott a Külkapcsolatok Baráti Egyesülete  szintén nemrégiben  megújult elnöksége, azzal a céllal, hogy a kapcsolat további folytatásának a lehetőségeit megbeszéljük.

PJN vezetőségMegérkezésünk napján Maurice Humard, Niderlenz polgármestere köszöntött minket, a polgármesteri hivatalban,  aki nemrégiben tett jászkiséri látogatása óta a partnerkapcsolat elkötelezett híve lett.
A következő napon került sor a közös elnökségi ülésre, melyen Jászkisérről Berente Judit elnök asszony mellett Rácz Judit, Balog László, Szász Éva és Törőcsik Zsolt elnökségi tagok vettek részt. A PJN Niederlenz új elnökségében pedig Hans Rodel elnök úr mellett Ruth Zschokke , Margrit Frey, Erika Wipf és Ursula Gysi  kaptak helyet.

A közös megbeszélés igen hatékony és eredményes volt, az oldott, baráti légkörnek köszönhetően. Mindkét részről megerősítettük, hogy folytatni kívánjuk a gyümölcsöző kapcsolatot. Beszéltünk többek között a diákcsere program folytatásáról. Ezúttal már év végén meghirdetjük a lehetőséget, hogy a jelentkezőkkel személyesen is foglalkozni tudjunk. Így jövőre ismét lehetősége lesz két jászkiséri diáknak egy hónapot Svájcban tölteni! A niederlenziek elmondták, továbbra is elkötelezettek amellett, hogy a tehetséges fiatal zenészeket - Váradi Lászlót és Suki Tibort- támogassák, ezért számukra Aargau kantonban szerveznek jövő év őszén koncertlehetőséget, hogy ezen keresztül támogatókat találjanak a további tanulmányaik folytatásához. .  
Mindemellett a jövő júliusban megrendezendő Jugendfestre is újra  szeretettel várnak egy diákcsoportot Jászkisérről. S miután a jövő évi Jugendfest mottója a „Cirkusz” lesz szeretnék, ha ezúttal az Aerobik csoport lépne fel a programban.   Szó volt arról is, hogy különböző játékokkal, kézműves eszközökkel, használati tárgyakkal továbbra is támogatják a bölcsödét, az óvodákat, az iskolát és az idősek otthonát. Jó példa erre, hogy a Csete Balázs Általános Iskola részére ismét újabb  sífelszereléseket gyűjtenek,  az idősek otthona pedig újabb rolátort kapott, melyet ki tudnak majd kölcsönözni az arra rászorulóknak.
Az eredményes ülést követően svájci barátaink több fantasztikus programot is szerveztek nekünk. Meglátogattuk a Gugelmann Múzeumot és egy csodálatos rajnai hajókázáson is részt vehettünk, majd Ruth Zschokke és nővére Elizabeth idegenvezetést tartottak nekünk Laufenburgban. Az utolsó estére Raclette-partyval készültek vendéglátóink. Ez alaklomból Hans Rodel elnök úr felesége, Yvonne nagyon szépen kidekorálta a lövész egyesület házát. A vacsorán részt vettek egykori elnökségi tagok is, mint például Rosemarie Keller, Walter Gloor, Dieter Tobler, valamint Monika és Peter Schmidt.  Az est kitűnően sikerült, hiszen jó volt viszontlátni régi barátainkat.
Úgy gondoljuk, hogy ez a niederlenzi látogatás új lendületet adhat a további közös munkához, hiszen mindannyian erőt merítettünk belőle. És kezdetét veheti a második 15 év…

 

Szász Éva és Törőcsik Zsolt
Külkapcsolatok Baráti Egyesülete  elnökségi tagok


Módosítás: (2010. november 03. szerda, 07:35)