KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Október 9.-én XIV. alkalommal került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjas Ki Mit Tud vetélkedője Törökszentmiklóson, melyre a Búzavirág Népdalkör is benevezett.
32 produkció volt, ezek: népdalok, katonadalok, vers, népmese, spanyol tánc, csárdás, magyar tánc, esernyős tánc, cigánytánc, nótacsokor, táncdalok, tánc Michael Jackson emlékére, magyar nóta. A szereplők Besenyszögről, Szolnokról, Mezőtúrról, Jászalsószentgyörgyről, Cibakházáról, Tiszaszőlősről, Jászkisérről és természetesen  a házigazdák, Törökszentmiklósról érkeztek. Ezen rendezvény a „Napsugaras Ősz” rendezvénysorozat része, melyet a Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete szervezte a törökszentmiklósi Almásy János Nyugdíjas Klub vezetésével karöltve.

Dalkörünk jászkiséri csokorral elsőként lépett fel a színpadra, mivel a szervezők így osztottak be bennünket. Miután leszerepelt a dalkör helyet foglaltunk a nézők sorában és végig néztük a többi szereplők előadásait. A szereplések után ebédszünetet tartottak és a négytagú zsűri is összeült, ami körülbelül 1 órát vett igénybe. A szóló nótaénekesek ezen időt kihasználva számunkra ismert és ismeretlen magyar nótákkal, táncdalokkal szórakoztatták a nézőket, melyhez a közönség is csatlakozott. Közben megérkezett a zsűri. Kiosztásra kerültek a „díjak”. Népdalkörünk elismerő Emléklapot kapott szerepléséért. Volt, aki nívódíjat, különdíjat kapott. Úgy gondolom, a zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, mert a sok jó produkcióból kiválasztani a legjobbat nem volt könnyű feladat. Sajnos a zsűri nem értékelte senki szereplését, így nehéz megállapítani, hogy miben kell javítani, mi nem tetszett a produkciókban stb.
A díjkiosztás után a résztvevő klubok tagjai hazafelé indultak.

Mi azzal a céllal jelentkeztünk erre a „versenyre”, hogy megméretessük magunkat más népdalkörökkel, meg tudjuk-e állni a helyünket, mások hogyan és milyen dalokat adnak elő, stb.
Nagyon örültünk annak, hogy többen gratuláltak a szereplésünkhöz, ami díj nélkül is sokat jelentett számunkra, mely erőt ad a további munkánkhoz és mivel a Jászságból egyedül mi voltunk, úgy hiszem, hogy Jászkisér nevét is megjegyezték többen a résztvevők közül.


Bodor Jánosné
Dalkör vezető