KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Az idei év első Civil Kerekasztali ülése 2008. január 24-én volt. Szép számmal jelentek meg a Művelődés Háza kávéházi termébe a civil szervezetek képviselői.

A rendezvényen jelen volt a település polgármestere, Hajdú László, valamint a Művelődés Háza igazgatója, Balogh György és a Kulturális Bizottság elnöke Lukácsi György is. A találkozó témái a következő voltak:
1. Beszámolási kötelezettség a 2007. évi önkormányzati támogatás felhasználásáról
2. Civil Kerekasztal javaslatai a 2008. évi önkormányzati támogatáshoz
3. Helyi rendezvény naptár, az Önkormányzat és a civil szervezetek tervezett rendezvényei 2008-ban
4. Civil szervezetek adatbázisának aktualizálása
A témákat megtárgyalták a jelenlévő szervezetek képviselő, véleményezték a 2007. évi önkormányzati támogatás felhasználásáról szóló beszámolási kötelezettséget. A jelenlévő szervezetek bonyolultnak és körülményesnek találták a beszámolási adatlapot és javaslattal éltek, hogy csak az önkormányzattól kapott támogatással kelljen elszámolni a szervezeteknek, mivel egy-egy szervezet igen sokrétű támogatási forrással rendelkezik. Ugyancsak javaslattal éltek az idei támogatás elbírálásához és szívesen látnának civileket is a támogatást szétosztó bizottságban. Majd a helyi rendezvény naptár eseményeit, főleg az önkormányzati rendezvényeket ismertette meg a civilekkel a Kulturális Bizottság elnöke. Megkérték a jelenlevő civileket, hogy rendezvényeik időpontját, illetve helyszínét a Művelődés Háza igazgatójával egyeztessék és ezután adják le a polgármesteri hivatalban. Szó esett a rendezvényeken való megjelenésről, mely egyik feltételeként szerepeljen a támogatásnál az ünnepségeken való részvétel. A kötetlen beszélgetés alkalmával új szervezet képviselőjével is ismerkedett a közösség. Jó hangulatú beszélgetéssel zárult az est.