KépalbumokVideótárTérképekE-mail Kapcsolat, elérhetőségekArchívum Adminisztráció

Civil szervezetek hírei
Jászkiséri hírek
Intézmények hírei
Mások írták Jászkisérről

Az Iráni Iszlám Köztársaság magyarországi nagykövete, Szaid Szejed Agha Banihasemi 2011. május 3-án a Jászságban tett látogatást, ahol először Jászberényben fogadták, majd településünkre érkezett.

A Jászságnak és Iránnak közös történelmi múltja van. Jász népünk iráni eredetű, az alánok egyik ágát alkotja és szoros rokonságban vagyunk az oszétkokkal.

Bővebben...

 

Életmentő emlékérmet adományoztak Babos Erzsébet jászkiséri lakosnak, aki 2007 őszén kimentett egy férfit égő lakásából.

A bátor tettért az elismerést Lengyel Györgyi kormánymegbízott és Hajdú László polgármester adta át a 92 éves asszonynak szerdán a jászsági kisvárosban.

Bővebben...

 

A jászkiséri polgármesterrel együtt lemondtak javadalmazásuk egy részéről a helyi alpolgármesterek és képviselők, a pénzből a település térfigyelő kamerarendszerét fejlesztik.

Hajdú László, a jászsági kisváros független elöljárója szerdán az MTI-vel azt közölte: a képviselő-testület márciusi soros ülésén ő a költségtérítése, míg az alpolgármesterek és a képviselők a tiszteletdíjuk egy részéről mondtak le százezer forint és annak járulékai mértékéig. Ez a képviselők esetében több mint kéthavi tiszteletdíjat jelent – tette hozzá.

Bővebben...

 

A jászkiséri Csete Balázs Általános Iskola benevezett a TV2-n futó „Nagy Vagy” országos családi- iskolai sportversenyére, ahol öt diák és öt felnőtt alkotta csapatok nem hagyományos sportágakban, hanem speciális eszközökkel vívnak látványos és izgalmas vetélkedőt földön, vízen és levegőben.

Módosítás: (2011. április 19. kedd, 08:40)

Bővebben...

 

Ebben az évben anyagi okok miatt kérdésessé vált, hogy meg tudjuk-e rendezni a Pendzsom Folk Fesztivált.

Hosszú egyeztetés és megfontolás után döntöttünk úgy, hogy ne szakadjon meg a rendezvény folytonossága, a Város Napjával közösen (hogy az se maradjon el) egy hétvégén kerül megrendezésre a két rendezvény. Így június 3-án pénteken lesz a Fesztivál, 4-én szombaton a Város Napja.

Bővebben...

 
További cikkeink...